AC-service är nödvändig

01 mars 2020 jonas olsson
AC-service är nödvändig

Bilen är en ägodel som kräver vård och omtänksamhet. När allt kommer omkring så är det bilen som tar dig till jobbet, skolan, kompisen, och på semester när du vill. En glad bil är en bra bil skulle man kunna säga. AC är en del av fordonet som behöver servas för att du som förare ska känna dig bekväm och för att skapa ett bättre klimat i kupén. Under en AC-service brukar man undersöka skicket på tätningarna och väsentliga vätskor som kompressorolja och köldmedia, samt söka efter läckage. Detta är nödvändigt, då dessa vätskor kan läcka, och en torr ac-motor kommer snabbt att gå sönder.

 

Vikten av regelbunden AC-service

Ger du din luftkonditionering en professionell revision och service åtminstone en gång per år kommer du att hålla din bil i god kondition och dessutom förlänga livslängden på din AC. I Sverige förändras temperaturen mycket under årets gång, och under vinterperioden är det viktigt att ha en fungerande luftkonditionering. Detta är självklart för ett bekvämt klimat i bilen och för att förbättra förarens körförmåga. Du kommer att behöva AC om bilrutan immar igen och när kylan biter. På sommaren behöver du även sätta på AC:n, åtminstone för att hålla den fungerande året om.

 

 

Så här servar du bilen

För det första bör du hitta en bra bilmekare som kan ta hand om din AC, en med erfarenhet och utrustning för just din typ av bil. Se till att de har en bra recension från tidigare kunder (detta kan du hitta på Google). Skulle du behöva en professionell ac-service stockholm kan du exempelvis ta kontakt med Bilvårdsteknik AB för att hand om service eller reparationer. De är certifierade och erfarna inom allt som har med bilens luftkonditionering att göra. Gör din bil en tjänst och se till att ge din trogne tjänare den service den är värd.

Fler nyheter