Billigt vatten med egen brunn

16 maj 2020 jonas olsson

Att skaffa egen brunn till sommarstugan eller fritidshuset är en billig och bra lösning vad gäller vattenförsörjningen. Om man befinner sig en bit ifrån kommunalt vatten kan indragande av vatten bli ganska dyrt. Visst krävs det en del jobb och pengar som måste investeras även om man borrar efter eget vatten. Men i slutändan sparar ändå en egen brunn pengar. Att investera i en brunn får också värdet på fastigheten att stiga. Vilket aldrig är fel. Rinnande vatten är en bekvämlighet få vill vara utan.

 

Brunnsborrning och kringutrustning

Det första man ska göra när man har bestämt sig för att borra brunn är att kontakta en specialist på brunnsborrning. Av en sådan får man hjälp, råd och stöd genom hela processen från planering av brunnen tills man vrider om kranen och får de första dropparna friskt brunnsvatten. Det är nämligen en massa att tänka på när det gäller brunnsborrning. Till exempel sådana saker som hur marken som det ska borras i ser ut. Hur långt ner måste man borra? Hur mycket berg måste man ta sig igenom innan man når grundvattnet? Det här har ett proffs på brunnsborrning koll på. Man får också hjälp med all annan utrustning som måste till. Det vill säga pumpar, eventuell hydrofor och liknande.

 

 

Viktigt att tänka på

Vid brunnsborrning i örebro är det viktigt att anlita en certifierad brunnsborrare. Då behöver man inte oroa sig för att försäkringar och liknande inte ska gälla. Allt annat pappersarbete, till exempel lokala ansökningar och tillstånd, brukar också ordnas till på ett riktigt sätt. För att en brunn ska fungera och ge tjänligt vatten med så små driftstörningar som möjligt är det viktigt att allt jobb är riktigt gjort. Men allt sånt är inget man behöver oroa sig eller bry sig om bara man anlitar en certifierad firma för sin brunnsborrning.

Fler nyheter