Bli professionell vaxterapeut och gör världen vackrare

17 maj 2020 jonas olsson

Det finns flera anledningar till att vaxning är en så populär metod för hårborttagning. En av de största fördelarna med vaxning är att det tar lång tid innan håren växer ut igen. Det minskar tiden man behöver uthärda stickig och kliande stubb som efter till exempel en rakning. En annan fördel med vaxning är att det är så otroligt effektivt och ger ett lent och fint slutresultat. Det finns många kit för den som vill vaxa sig hemma. Dock är det helt klart både mycket smidigare och en mer lyxig känsla att bli professionellt vaxad på en salong.

 

Det rätta rycket… eh, yrket!

Kanske kan det verka nästan som lite av ett skämt att vara utbildad vaxare. Faktum är dock att det är en efterfrågad tjänst och något som många skönhetssalonger erbjuder och har som sitt standardutbud. Certifierade vaxterapueter är mycket efterfrågade. För den som redan har andra utbildningar inom skönhet och hälsa kan det vara en extra inkomst att även utbilda sig till vaxare. Att ha många kompetenser ökar ens karriärmöjligheter. Det kan också leda till att man utökar sin befintliga kundbas och får kontakt med nya kunder som är intresserade av att göra flera olika behandlingar på samma ställe när de ändå är där. Att utbilda sig till vaxare kan också vara en bra ingång för den som vill göra en karriär inom hälsa och skönhet. 

 

Framtidens vaxare är söta

I dagens samhälle där miljötänk och hållbarhetsfrågor blivit till en självklarhet letar många potentiella kunder efter alternativ till kemikaliefyllda skönhetsprodukter och behandlingar.  Sockervaxning är en traditionell och samtidigt väldigt aktuell metod av vaxning.  Ekologiskt sockervax ger lika fint och lättarbetat resultat som andra vax samtidigt som man som vaxare verkligen kan känna sig stolt över sin behandling på alla plan. För en sockervaxterapeut ser framtiden helt enkelt lite sötare ut.   

Fler nyheter