Boosta kroppen med mineraler

04 januari 2020 william eriksson
Boosta kroppen med mineraler

Upplever du att energin inte är som den ska, och att både kropp och knopp känns lite trötta och sega? Kanske beror det på något så enkelt som att du har sovit dåligt på sista tiden – men det kan också komma sig av att du faktiskt har brist på vitaminer eller mineraler i kroppen. Kroppens behov av mineraler är mindre än behovet av vitaminer och andra näringsämnen, men de små mängderna har ändå stor betydelse för hur kroppen fungerar och hur man mår. Bästa sättet att få i sig mineraler är förstås via kosten, men ibland kan det behövas en extra boost i form av ett mineraltillskott. Mineraler som är nödvändiga att få i sig är bl.a. järn, magnesium och zink. 

 

Använd kosttillskott som komplement

Precis som alla slags kosttillskott är mineraltillskott inte tänkta att ersätta ett hälsosamt och varierande matintag. Syftet är istället att använda dem som ett komplement när kosten kanske inte riktigt räcker till. Mineraler som kosttillskott säljs oftast i form av kapslar, men det finns också pulver att blanda i mat eller vätska om man hellre föredrar det. Tränar du mycket och sätter i dig i en hel del proteinshakes? Kika efter proteinpulver berikade med extra mineraler så slår du två flugor i en smäll. 

Kvaliteten är viktig

Mineraler och andra tillskott finns att köpa lite överallt idag – alltifrån apotek och hälsokostaffärer, till livsmedelsbutiker och webbshopar på nätet säljer dem. Tänk på att kvaliteten faktiskt kan variera mellan olika tillverkare och prisklasser, även om man kan tycka att alla mineraltillskott borde vara likvärdiga. Kika efter så naturliga produkter som möjligt, och undvik de som innehåller en massa onödiga tillsatser. Då kan du vara säker på att du får i dig mineraler av bästa kvalitet, som tillsammans med riktigt bra kost förhoppningsvis kommer att ge dig massor av ny ork och energi. 

Fler nyheter