Bröstvärmare – bra botemedel

04 mars 2020 jonas olsson
Bröstvärmare – bra botemedel

När man ammar en liten bebis är en av de jobbigaste sakerna som kan hända att man får mjölkstockning. Mjölkstockning innebär att mjölkgångarna (en eller flera) har blivit tilltäppta, vilket leder till att mjölken inte kan komma ut, den stockar sig. När detta sker blir bröstet eller brösten hårda och det gör oftast ont. Man kan känna sig riktigt sjuk och bland annat få feber och frossa. Det kan även göra ont när du ammar, men att fortsätta amma är faktiskt ett av de mest effektiva botemedlen för att få bort stockningen.

 

Förebygger och lindrar

Förutom att amma finns det fler botemedel och metoder att ta till, och saker att tänka på. Man ska till exempel undvika en hårt sittande och skavande BH, men även se till att brösten inte utsätts för drag och kyla. Att skaffa sig ett par bröstvärmare är därför en riktigt bra investering när man står inför livet i bebisbubblan. Bröstvärmare kan hjälpa till att få bort mjölkstockning, men de kan även förebygga det. Hur då? Jo, som det hörs på namnet håller de brösten varma. Så de hjälper genom att mota bort kylan, och är man redan drabbad fungerar istället värmen i lindrande syfte.

 

 

Att tänka på

Ett par bra bröstvärmare ska inte ha några sömmar inuti kuporna (har de sömmar ska de enbart vara utanpå), eftersom sömmar där kan skava. De ska nå över hela brösten och ända ut i armhålorna. De ska andas och inte kännas våta om brösten skulle läcka mjölk. Och mjölkläckage brukar det finnas gott om när man rår om en nyfödd, så de ska även gå att tvätta. Det kan vara klokt att ha två par bröstvärmare hemma så att man kan byta till ett torrt par när de första blivit blöta. Ett par bra Bröstvärmare kan man förslagsvis hitta hos Promix.

Fler nyheter