Den klassiska Stetsonkepsen

21 november 2022 Helen Johansson

editorial

Ett populärt klädesplagg

Stetsonkepsen är ett av de mest ikoniska klädesplaggen inom amerikanskt mode, med en rik historia som sträcker sig över flera århundraden. Från cowboys till hiphopstjärnor, den klassiska Stetsonkepsen har burits av några av de mest inflytelserika personerna genom åren och fortsätter att vara en viktig del av varje garderob. Låt oss ta en titt på varför denna tidlösa huvudbonad fortfarande är så populär idag.

image

Fashionabelt som funktionellt

Stetsonkepsen historia
Den ikoniska stetsonkepsen designades först av John B. Stetson 1865 för eget bruk som en keps för utomhusaktiviteter som jakt och ridning. Han gjorde kepsarna av högkvalitativ pälsfilt som inte bara var hållbar utan också hade vattenavvisande egenskaper vilket gjorde den idealisk för dessa aktiviteter. Hans design slog snabbt igenom hos cowboys och snart nog såldes de över hela Amerika. I slutet av 1800-talet hade den blivit så populär att den kallades ”The Boss Of The Plains” och bars av alla från Buffalo Bill Cody till Jesse James.

Moderna användningsområden för Stetsonkepsen
I dag används stetsonkepsen fortfarande av många människor för sina praktiska tillämpningar som jakt, fiske och ridning, men den har också blivit ett fashionabelt statement piece. Hiphopstjärnor som Jay Z är kända för att bära dem på scenen och i musikvideor, medan andra kändisar som Brad Pitt har setts bära dem utanför scenen också! Den kan kläs upp eller ner beroende på vilken stil du väljer – från att kombinera den med en kostym eller bära den till ett par jeans – möjligheterna är oändliga!

Fördelarna med att bära en Stetsonkeps
Förutom att se bra ut finns det flera praktiska fördelar med att bära en stetsonkeps! De ger ett bra solskydd tack vare sin breda brätte, vilket kan hjälpa till att hålla ansiktet svalt i varma väderförhållanden. De är också mycket hållbara eftersom de är tillverkade av högkvalitativa material, vilket innebär att du inte behöver byta ut dem ofta om de tas om hand på rätt sätt. Slutligen finns de i en mängd olika stilar så att du kan hitta en som passar din individuella smak!

Oavsett om du vill vara trogen sina rötter eller göra ett modeuttryck – att bära en stetsonkeps är alltid ett säkert sätt att uppnå både det ena och det andra! Med sin långa historia som sträcker sig tillbaka över 150 år är denna tidlösa huvudbonad fortfarande lika populär idag som den någonsin varit! För alla som letar efter ett enkelt sätt att lägga till lite stil och funktionalitet i sin garderob – titta inte längre än till den klassiska stetsonkepsen! Du kommer inte bara att se bra ut, utan du kommer också att dra nytta av alla dess praktiska användningsområden! Så vad väntar du på? Skaffa dig en i dag! För att läsa om fler kepsar kika gärna in hos https://high5shop.se/collections/kepsar. Tack för att du läste!

Fler nyheter