Doften av gamla tider

04 mars 2020 patrick pettersson
Doften av gamla tider

Det är något speciellt med att göra något för hand. Känslan av att ha skapat något är en tillfredsställelse som nog sitter i ryggmärgen och som skapar både stolthet och glädje. Titta vad jag har gjort! Inom många områden går det ut på att göra saker från grunden, men det är få områden där man skapar sina egna verktyg. Fiske är ett sådant område. Men att snida till sitt eget spö är det nog få som gör idag. Däremot finns det något annat som de som är inne i sporten helst gör själva, och gör med stolthet och glädje.  

 

Binda en fluga

Flugbindning i Göteborg har alltid varit populärt och på senare år fått ett ännu större uppsving, och man kan köpa allt man behöver hos exempelvis https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugbindning/. De som binder flugor ser det som något av en konst. Sysslar man med flugbindning seriöst är det en mängd olika verktyg och material som man behöver för att skapa flugor som är i samma klass som de som går att köpa. Och så mycket roligare att tillverka själv.  

 

 

Material och verktyg

Verktygsmässigt när man binder en fluga så är det ett måste att kunna ha tänger av olika slag. Med dessa kniper man ihop själva materialet så det sitter starkt. Är man proffsig så använder man även ett städ med en lupp så man bättre ser vad man gör. Materialmässigt är förstås nummer ett kroken som man ska använda. Vilken krok man binder runt beror på vilken fisk man vill fånga, så där är det viktigt att vara påläst. Även det material som man sedan binder runt kroken beror på önskad fisk, och det finns mängder av färgglada och roliga material som man kan använda sig av som fjädrar, garn och till och med ögon. Och glöm inte att fästa en tyngd.

Fler nyheter