En arborist är vän med träden och vårdar med kärlek

15 december 2021 jonas olsson

editorial

Det finns en mängd olika yrken och du kanske funderar på varför en del väljer yrket som arborist. Det finns många anledningar att välja just det yrket och kärleken till trädet och naturen är en av dem. Att arbeta som arborist är ett varierande yrke då varje träd är unikt och ingen arbetsdag är lik någon annan. Yrket som arborist passar den som vill arbeta utomhus året om.

Det finns runt trettiotusen olika namngivna trädarter runt om i världen. Hur många trädarter kan du? Den vanligaste trädarten i Sverige är gran och därefter kommer tallen.

Du kan bli sjuk och även ett träd kan drabbas av sjukdomar, som exempelvis röta. Du vet förmodligen själv hur jobbigt det är att vara sjuk och samma sak gäller ett sjukt träd. Om du har ett träd som mår dåligt bör du se till att trädet får den vård det behöver. Naturligtvis ringer du inte vårdcentralen utan en arborist. Ett exempel på en erfaren arborist hittar du om du går in på: https://www.aliasarborist.se/arborist.

 

image

 

Ett träd kan ibland behöva akutvård

Jodå, ett träd kan precis som du och jag behöva akutvård men du ska givetvis inte köra trädet till akuten. Om du gör det skulle det förmodligen leda till att du själv skulle anses vara i behov av vård. Det är bättre att du ringer en erfaren och kunnig arborist istället. När kan det då vara aktuellt med akut trädvård?

Ett träd kan braka ihop vid kraftiga vindar eller storm. Trädet kan då landa på andra träd, bilar, människor, djur, infrastruktur eller hus. Om det skulle hända behöver trädet tas om hand omedelbart av en erfaren arborist. Träd orsakar ibland strömavbrott då de ramlar över elledningar vid kraftigt blåsväder. Det kan leda till kaos då vi är beroende av strömförsörjning och förväntar oss att strömmen alltid ska fungera. 

Fler nyheter