Framtiden är fylld av förändring och LPG gasol

23 oktober 2020 Mikael Barani

Trots det pågående virusutbrottet så verkar det faktiskt byggas som aldrig förr i Sverige. Företag som gigantiska Amazon etablerar sig i Kjula utanför Eskilstuna, där även Coop nu bygger ett stort lager och det finns fler exempel runtom i hela landet. Det betyder att även om det är tuffa tider så finns det ljusglimtar i sammanhanget. Ska vi gissa på att det kommer att gå åt gott om LPG gasol på grund av allt svetsande som kommer att krävas inom den nära framtiden?

Branscher i omdaning

Som alla redan vet finns det branscher som verkligen har blomstrat under denna tid. Hemleverans av mat är kanske det mest framstående exemplet. Vi kommer säkerligen att se en omfattande omstrukturering av hur vi arbetar i framtiden, efter Covid-19, där hemmakontoret kommer att bli ett bestående inslag i vår vardag. Detta innebär att nya behov för oss som konsumenter, där alltså hemleverans av mat är en av de framväxande branscherna.

Ska vi gissa på att industrin kring bud och leveranser överlag kommer att se en tillväxt under de kommande åren. Redan nämnda Amazon har ju till exempel leveranser samma dag. Kommer den tjänsten även att introduceras i Sverige så kommer fler att få haka på trenden. Tänk att kunna beställa något på nätet den ena stunden för att någon timme senare, eller kanske ännu snabbare, ha det hemma vid porten.

Vi går med andra ord en spännande och dynamisk framtid till mötes. Det svåra är förstås hur de mindre företaget ska överleva detta. Alla enskilda firmor som har slagits hårt av viruset behöver få det lättare i framtiden. Kanske kommer vi att få de politiska och ekonomiska lättnader för denna grupp i samhället där personerna bakom ofta sliter hårt under osäkra förhållanden.
Det är bara att hoppas, för de små företaget skapar en dynamik i både utbud och i stadslandskapet. Utan dem blir vardagen avsevärt mycket tristare.

Fler nyheter