God mat är både smak och upplevelse

04 oktober 2019 jonas olsson
God mat är både smak och upplevelse

Fick du uppdraget att ordna med cateringen till nästa event? Kanske står du där och funderar över vart du skall vända dig. Du vill göra ett bra jobb, såklart. Men inte bara beställa mat, utan du vill att det ni skall bjuda på också blir en upplevelse för alla som skall avnjuta maten. Och så skall det tas höjd för eventuella allergier. Matutbudet är fantastiskt och stort idag. Många har ganska stor erfarenhet av olika smaker. Allt fler är också matintresserade och detta kan både vara en fördel och en nackdel när man skall beställa mat. Det behövs alltså en leverantör som kan företagscatering.

 

 

Tänka lite utanför boxen

 

Tack vare ett ökat matintresse vågar fler ta ut svängarna. Samtidigt visa sin medvetenhet genom att kanske tänka inhemska råvaror med genuina smaker. Finns det lokalt producerad mat brukar det vara uppskattat och vem säger att det inte kan bli både exotiskt och riktigt gott. Att tänka utanför boxen i matsammanhang handlar inte bara om geografi. Minst lika viktigt är presentationen och hur råvaror tillagas. Tillfället styr så klart vad som är praktiskt möjligt. Ett alternativ är att låta cateringfirman tillaga maten hos er. Kanske till och med låta gästerna hjälpa till. Det kan bli en riktigt bra upplevelse.

 

Låt det bli en snackis

 

Det ser olika ut runt om i landet. Säkert är det så att den som söker företagscatering i Stockholm har ett större urval och andra förutsättningar. Men goda idéer, inte minst rörande mat, sprids snabbt och duktiga yrkesmänniskor får intryck och tips av varandra. Den som erbjuder företagscatering måste ligga i framkant och vara professionell. Det handlar om såväl hantverket som servicen. Och när du har caterat mat som uppskattas av kollegor och gäster kommer de att tacka dig och prata med andra om upplevelsen, smakerna och de fina råvarorna.

 

Fler nyheter