Håll inte käften om du hittar en bra tandläkare

08 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Många människor upplever svårigheter med att hitta rätt tandläkare. Om du upplever att du hittat rätt, finns det ingen anledning att inte berätta om ditt fynd för dina vänner. För visst unnar du dem en riktigt bra käftis? Det finns faktiskt det som tyder på att rätt tandläkare kan förlänga livet.

En tandläkare som tandläkarejärfälla.com kan berätta för dig om hur viktigt det är att sköta om dina tänder. Det handlar dels om att de ska borstas. Du ska också använda tandtråd en gång per dag, samt kanske skölja med fluorskölj. Och framför allt: gå till tandläkaren på regelbundna undersökningar. Bra tandhälsa är som sagt förknippat med ett längre liv.

 

God tandhälsa kopplas ihop med livslängd

Än så länge är forskningen kluven vad gäller kopplingen mellan god tandhälsa och livslängd. Det kan handla om andra samverkande faktorer, som ofta förekommer i samma typ av livsföring där regelbundna tandläkarbesök och organiserad tandvård ingår. Men varför ta några chanser?

Säkert vill du hålla inte bara dig själv utan även dina vänner vid liv så länge som möjligt. Och om det då kan spela roll hur ofta en människa går till tandläkaren, så är det lika bra att satsa på att gå precis så ofta som rekommenderas. 

 

Tandläkare

 

Se till att rekommendera tandläkare till varandra

Men för att de tandläkarbesöken verkligen ska bli av, gäller det att hitta en tandläkare du trivs med. Detsamma gäller naturligtvis dina vänner. Kanske ska ni till och med bilda en pakt: ingen får hålla käften om de hittat en bra käftis. 

Så om du är nöjd och glad med din tandläkare, se till att de andra i gänget också pallrar sig dit. På så sätt kan du veta att du i alla fall gjort något litet för att ni ska kunna umgås och ha kul tillsammans under många långa år framöver.

Fler nyheter