Hitta gasservice i Stockholm

22 oktober 2020 william eriksson

Kanske är det alla matlagningsprogram på TV som har gjort gasspisen så populär. Numera innebär en köksrenovering nästan alltid en installation av gasspis. Det är kanske inte så konstigt egentligen då gasspisen har många fördelar. Man kan exempelvis vara säker på att den fungerar även om det skulle bli strömavbrott. Det är också väldigt enkelt att snabbt justera värmen på en gasspis; något som underlättar matlagningen mycket. 

Det är helt enkelt mycket roligare att laga mat på en gasspis. Funderar man på om det går att installera en gasspis i huset där man bor i Stockholm ska man kontakta ett företag specialiserat på gasservice. De kan kontrollera om det går att dra gasledningar och ansluta till stadsnätet. Ibland finns det redan ledningar på plats men innan man installerar något måste man först besiktiga dem och kontrollera att de är säkra.

 

Köksfläkten ska monteras högre om man har gasspis

När man installerar en gasspis är det är viktigt att installationen blir så brandsäker som möjligt. De avställningsytor som finns runt spisen ska exempelvis vara av värmetåligt material och köksfläkten måste monteras högre upp än i vanliga fall. Ska man ansluta gasspisen till gasoltuber måste även detta ske på ett säkert sätt. Det är viktigt att gasoltuberna förvaras så långt ifrån spisen som möjligt och helst utanför huset i ett eget utrymme. Därifrån kan man sedan dra gasledningar in i köket.

 

 

Teckna ett särskilt serviceavtal 

Det är viktigt att man regelbundet servar sin gasspis så den håller länge. Inte sällan upptäcker man också slitna delar när man utför service och kan då byta ut dessa innan spisen går sönder. Gasservice stockholm kan utföra service och reparationer på gasspisar. Som hyresvärd kan det löna sig att teckna ett särskilt serviceavtal med ett gasserviceföretag. Då vet hyresgästerna vem de ska kontakta om de får problem med sin gasspis. 

Fler nyheter