Hitta rätt snickare till garaget, husrenoveringen eller altanen

10 mars 2020 patrick pettersson
Hitta rätt snickare till garaget, husrenoveringen eller altanen

Ska ni renovera huset eller behöver ni ett nytt trädäck till uteplatsen? Stort som litet arbete så vill man att det ska gå smidigt och att firman håller vad de lovar. Att hitta en bra hantverkare kan ibland vara knepigt. Olika byggprojekt i bostaden kräver bred kunskap med rätt material och redskap på rätt plats. Inget slarv med grundarbetet får ske i så fall blir arbetet inte hållbart och kan istället orsaka skada. Det finns exempelvis en bra snickare i Kungsbacka som har gedigen erfarenhet från olika byggprojekt: https://www.snickareikungsbacka.se/

 

Be om referenser

Att hitta en snickare som man kan kommunicera med på ett bra sätt är viktigt så att samarbetet fungerar. Om ni inte hittar en snickare via rekommendationer, som brukar vara det bästa kan ni ta in offerter från ett par olika. Kolla sen igenom offerterna noga. Inkluderar de allt nödvändigt eller tillkommer det till exempel transportkostnader och hyra av byggställning? Det är inte alltid  som den offert med lägst pris blir den som är billigast i slutänden. Be därför gärna om referenser och kolla även upp dessa för att vara på den säkra sidan.

 

 

Skriv ett tydligt avtal

Skriv ett ordentligt avtal med den valda snickaren. Skriv ner allt som ni kommit överens om. Stort som litet. Kanske snickarens resor, materialkostnader och städning efteråt är några av de kostnader som man bör komma överens om. Det är viktigt att allt står med för att undvika missförstånd. Ni kan faktiskt ha uppfattat saker olika men när ni ser det på papper blir det tydligt. Gör också upp om när betalning ska ske och betala absolut inte i förskott. Det har hänt att oseriösa snickare har smitit så fort de fått pengarna. Skulle snickaren be om betalt innan utfört arbete är det ett dåligt tecken som man bör lyssna på.

Fler nyheter