Hjälp där hemma

01 mars 2020 Lily Hansen
Hjälp där hemma

Om man vill så finns det många sysslor som man kan få hjälp med i hemmet. Det går att anlita snickare, målare, golvläggare, trädgårdsmästare, elektriker, rörmokare och städare, till exempel. Vad man än önskar så finns det någon som är proffs på det som kan göra livet lite lättare, och det kan finnas tillfällen när det verkligen behövs. Man kanske jobbar så pass mycket att man helt enkelt inte hinner och då kan det vara till och med billigare att anlita hjälp i hemmet istället för att arbeta mindre och göra det själv. Och städyrket är idag bland de yrken som ses som kvalificerade, där man gärna ska ha utbildningar på städmaskiner.

 

Rent och snyggt

De vanligaste sysslorna som man generellt tar hjälp med i hushållen idag är städning av olika slag. Det kan vara en återkommande grundstädning som utförs varje vecka, varje månad eller något alternativ däromkring. Man kanske tar hjälp med punktinsatser som fönsterputs eller städning inför jul eller något kalas. Eller så lägger man fokus på själva flytten och att komma på plats och i ordning i det nya boendet och anlitar istället ett företag som arbetar med hemstäd i Malmö för flyttstädningen.

 

 

Tack vare skattelättnaden

Hemstädning har blivit mycket vanligare de senaste åren och det beror mycket på den skattelättnad för hushållsnära tjänster som kom för några år sedan. Att kunna betala endast femtio procent av kostnaden för städtjänster är något som gjort att många fler bestämmer sig för att ta den hjälpen i hemmet. Kanske man istället kan lägga den tiden på att umgås med sina barn eller att vila ut efter sitt eget heltidsjobb. Hemstädning är också en möjlighet för många som är äldre, sjuka eller handikappade att få hjälp om de inte ligger i den kategorin att de får hemtjänst men ändå inte riktigt orkar eller klarar av att städa själva. 

Fler nyheter