Kärleken är en knapptryckning bort

08 november 2019 patrick pettersson
Kärleken är en knapptryckning bort

Två människor träffas på tu man hand för att lära känna varandra, med förhoppningen att en attraktion ska uppstå. Det här med dejting är såklart inget nytt påfund. Förr var det inte helt ovanligt att man träffade kärleken genom en kontaktannons i tidningen, eller till och med genom text-tv. Vanligast var ändå att man sprang på varandra på rätt plats vid rätt tid, liksom det är än idag. Det som börjar som en oskyldig flört på nattklubben eller en träff genom gemensamma vänner leder till något mer. Däremot har möjligheterna vidgats och förutsättningarna för kärlek är betydligt lättare idag.

 

 

Den moderna tidens dejting

 

Ett fenomen som har exploderat på senare tid är nätdejting. Den som vill kan numera finna sin själsfrände online genom att skapa en personlig profil, var, när och hur man vill. Idag kan man till och med visa intresse för någon genom att svajpa höger i en app, något som skulle setts som helt bisarrt för ett tiotal år sedan. Fördelarna med nätdejting är att det är bekvämt och enkelt samtidigt som det tillåter människor från vitt spridda platser att träffas. De flesta tjänsterna där ute är gratis, men den som vill kan välja att betala en summa per månad för extra funktioner.

 

En djungel av möjligheter

 

Bland tusentals dejtingsidor finns specialiserade alternativ för allas tycke och smak, vilken nisch eller vilka önskemål man än har. Elitsinglar, Match, Mötesplatsen och Happy Pancake är bara några av alla sidor. Det är såklart inte alltid så lätt att navigera sig i denna uppsjö av alternativ, men hjälp finns att få. Olika tester på nätet samlar och jämför de populäraste alternativen på ett och samma ställe. Ett exempel är tjänsten dejtingpilot där användarna rankar sin bästa dejtingsida. Den som söker kärlek gör klokt i att kika runt redan nu. För vem vet, kanske finns den äkta kärleken bara en knapptryckning bort.

Fler nyheter