Moderna LED-lysrör för bättre ljus

19 maj 2022 jonas olsson

editorial

När du tänker på bra och trevlig belysning är nog inte lysrör det första du kommer att tänka på. Kanske tänker du i stället på gamla, gulnade lysrör som står och blinkar i någon trist korridor. Eller möjligen det gällt bländande skenet av lysrör på en byggarbetsplats. Men dagens lysrör kan ge en betydligt trevligare och bättre upplevelse. Särskilt när det kommer till LED-lysrör.

 

Dags att köpa nya lysrör

LED-lysrör kan användas i många olika miljöer och fylla olika funktioner. Garage, kontor, maskinhallar och byggarbetsplatser är några exempel. Men även i den privata bostaden kan LED-lysrör ha sin plats.

Att välja rätt slags LED-lysrör och armatur är dock inte alltid så lätt. När du köper LED-lysrör så är det bra att i förväg tänka igenom vad det är du behöver. Det finns nämligen olika lysrör för olika platser och ändamål. Hur stor yta ska lysas upp? Behöver du ljus som fokuseras på en liten area eller ljus som sprids i rummet? Vad är det för temperatur och miljö som lysrören kommer att finnas i? Hur starka behöver de vara? Och inte minst, vilka estetiska krav har du?

För att ta reda på sådana här saker kan du till exempel vända dig till LEDMegaStore. Du kan enkelt finna information på ledmegastore.se

 

LED lysrör

 

Fördelar med LED-lysrör

De flesta känner till att LED-lampor drar mindre energi än ”vanliga” glödlampor. Det innebär att de blir billigare i drift. Och vem skulle tacka nej till det? Lägg därtill att LED-lysrör i regel håller längre än andra ljuskällor. Du behöver alltså inte byta dem lika ofta. Vilket gör dem dubbelt ekonomiska att installera.

Ytterligare en fördel är att LED-lampor inte har samma tendens att alstra värme som andra glödlampor har. Med LED-lysrör behöver du inte oroa dig för att bränna dig på lampan eller för risken för brand.

Fler nyheter