Mörk choklad utan socker kan användas till mycket gott

15 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Mörk choklad är något som faktiskt kan vara nyttigt i små mängder. Den innehåller antioxidanter och stimulerar bildandet av naturliga hormoner som gör en avslappnad och tillfreds. Det finns också studier som visar på att mörk choklad kan påverka hjärnans funktion på ett mycket positivt sätt och kan även främja prestationsförmågan under träning. Sist men inte minst så mättar choklad mer jämfört med annat godis, vilket kan göra att man äter mindre onyttigheter. En stor nackdel med choklad är dock att den innehåller mycket tillsatt socker, men som tur är finns det sockerfria alternativ. 

Mörk choklad utan socker är ett bra alternativ för den som vill minska sockerintaget

Genom att välja mörk choklad som inte innehåller tillsatt socker så kan man unna sig lite extra även om man försöker hålla kaloriintaget på en låg nivå. Mörk choklad är såklart god precis som den är, men den kan även användas till att framställa andra godsaker.

utan socker

Man kan till exempel baka goda kakor, göra sin egna varma choklad eller en god chokladsås. För att inte tala om alla goda desserter man kan göra med härlig mörk choklad. Väljer man dessutom en mörk choklad utan socker så kan man ofta unna sig lite extra med gott samvete. 

Företag som satsat på att ta fram produkter utan socker 

Om man vill ha ett bra utbud av välsmakande mörk choklad utan socker så kan man titta på sortimentet hos EASIS. Istället för socker så använder sig EASIS av sötningsmedel i sin choklad, vilket ger en god söt smak utan att chokladen får ett högt kaloriinnehåll. EASIS har endast produkter utan tillsatt socker i sitt sortiment och de vill att det ska vara lätt att hitta alternativ för den som vill dra ner eller helt utesluta socker i sin dagliga kost. Därför har de också allt från choklad och kakor till frukostprodukter och sockerersättning. 

Fler nyheter