När någon lämnar livet

27 februari 2020 jonas olsson
När någon lämnar livet

Vi lever och vi dör. Det är något vi alla har gemensamt, utan undantag. Det är ett faktum, men vi vet inte hur, när och var. Ibland går det långsamt, det tar tid och omgivningen hinner förbereda sig. Ibland går det fort och ingen hinner riktigt med. Kanske gäller det någon nära anhörig, en god vän eller en mer avlägsen bekant. Oavsett hur situationen ser ut så behöver allt det praktiska kring en bortgång gå smidigt till. Att till exempel vända sig till en begravningsbyrå i Rönninge, som har god erfarenhet av allt det praktiska kring en anhörigs bortgång, är därför att rekommendera.

 

Att inte behöva tänka på allt själv

Det kommer bli mycket att tänka på när tragedin slår till. En seriös begravningsbyrå ser till att allt går så smidigt som möjligt. De är med och ser till att ingen praktisk detalj förbises, hur ceremonin ska se ut och vilka blomsterarrangemang som önskas, att välja kista och hur och var den sedan ska transporteras, kistläggning – så kallad svepning – samt att det finns en representant från byrån tillgänglig i kyrkan eller kapellet under ceremonin. Alla val ska gå så lättsamt och smidigt till som möjligt. De som har arbetat länge med att ordna begravningar har en stor förståelse för hur svår situationen kan vara för de flesta när någon har gått bort.

 

 

Välj begravningsbyrå med omsorg och i god tid

En seriös begravningsbyrå tar också hand om allt det juridiska kring någons bortgång. Ofta kan de även erbjuda juridisk rådgivning och bistå med sådant som exempelvis bouppteckning, testamente, dödsboförvaltning och arvskifte. Begravningsbyrån fungerar då som en samarbetspartner. Samboavtal, bodelning och äktenskapsavtal är sådant som det kan bli aktuellt att ta ställning till. Det är därför det är viktigt att välja begravningsbyrå med omsorg, kanske redan innan något händer som gör att ett samarbete behöver upprättas.

Fler nyheter