När tiden kommer ikapp dig – låt Danguitar återuppliva dina musikdrömmar

20 oktober 2020 Mikael Barani

När man är yngre så går tiden så oerhört långsamt. Eller den går snabbt om dagarna, men det känns som om att man har hur många dagar på sig som helst här i livet. Som om att livet är oändligt. 
Ena dagen sitter man och lyssnar på brittpop och riffar utan några som helst bekymmer, den andra dagen har man plötsligt fyllt 40-någonting. Man kliar sig lite i skägget och undrar vad som hände med de där dagarna som ju alldeles nyss var oändliga till antalet.

Musiken i livets andra halva

Tid är något som vi människor har ett komplicerat förhållande till. För den verkar som sagt gå olika snabbt beroende på var man befinner sig här i livet. Ju äldre man blir desto snabbare går tiden som sagt. Det känns extra orättvist eftersom någonstans därframme kryper slutet närmare.
Å andra sidan så är inte livet rättvist. Det finns inte någon sorts naturlag som dikterar sådant utan det handlar om vad man själv kan skapa, oftast tillsammans med människorna omkring sig.

Det betyder att även om du är 40-någonting och funderar över tiden så är det inte försent att plocka upp den där gitarren igen. Visst, den kan behöva fräschas upp med delar från Danguitar, men du har ändå alla möjligheter att skapa låtar – din ålder till trots.
Låt därför inte tiden, eller bristen på den, bli en ursäkt för att inte följa din passion och dina drömmar. 
För vem vet? Kanske är du en av de där som blir en musiker på äldre dagar.

Fördelen med detta är att med åldern kommer visdom och lugn. Man känner att saker inte är på så stort allvar, utan kanske kan njuta mer av tillvaron.
Dessutom har det blivit förhållandevis enkelt att spela in sina låtar nu, i varje fall om man jämför med 80- och 90-talen. 

Fler nyheter