Raka tänder för bättre självförtroende

12 november 2019 Martha Andersson
Raka tänder för bättre självförtroende

Drömmen om ett perfekt leende är inom räckhåll

Vi är många som drömmer om det ”perfekta Hollywood smilet”. En blank, blek, rak tandrad att visa upp när vi ler och skrattar. Sanningen är att tandreglering i dag nästan alltid ger förväntat, perfekt resultat om patienten är beredd att lägga den tid som regleringen tar. Det har jag gjort, och det är värt det, jag lovar! Lite uttråkad var jag när jag låg och fick skenan inställd cirka en gång i månaden under två år, men åh, jag tackar mig själv i dag för att jag ”stod ut”. Det gjorde aldrig ont eller var obehagligt, och lite leda kan man ju stå ut med för att resten av livet få känna sig snygg i munnen! Dessutom tror jag att regleringen i dag är ännu mer effektiv (och mer eller mindre osynlig!). Jag gjorde detta, min reglering, för cirka tjugo år sedan och utvecklingen har verkligen gått framåt sen dess. Men jag är fortfarande nöjd!

 

Allmän munhälsa

När du väl har genomgått behandlingen (och naturligtvis även under tiden som den pågår) är det av yttersta vikt att du tar hand om dina tänder. Du har hört det förut, men, du har bara en uppsättning. Blir de förstörda så är de förstörda för alltid. Därför är det så viktigt att ta sig själv på allvar och ägna en stund varje dag åt sin munhälsa.

1. Använd allra helst eltandborste. Men det kan också vara en bra idé att varva med en vanlig tandborste för att få in olika rörelsemönter. 

2. Använd tandtråd och mellanrumsborstar. Det är inte farligt om det blöder. Detta är särskilt viktigt när man har sin tandställning i munnen för att hålla rent från matrester och karies. 

3. Tugga flourtabletter eller skölj med flour om du har känslig emalj eller om din tandläkare har rekommenderat det. 

Fler nyheter