Så väljer du bra fönster till huset

11 augusti 2021 Cecilia Olsson

Att byta ut sina fönster kan vara en riktigt smart investering, åtminstone om de befintliga fönstren är slitna och otäta. Det kan försvinna väldigt mycket onödig energi genom fönster som inte håller tätt på grund av dåliga lister och tunna glas. Man kan därmed spara in mycket pengar på att byta ut till fönster som är täta och energisnåla. Även om det viktigaste är att fönstren håller tätt så kan det också vara klokt att välja fönster som ser bra ut där de sitter och dessutom håller länge.

Fönstrens utseende kan spela stor roll

En bra tumregel är att fönstren bör följa stilen på huset. Väljer man fönster som har en toppmodern look och sätter på ett gammalt hus så kan de lätt se malplacerade ut, precis som att fönster med en klassisk stil kan se konstiga ut på en modern fasad. Utöver det så är det såklart viktigt att välja fönster till sin bostad som man själv kommer att trivas med.

Materialet påverkar hur mycket underhåll som krävs

Fönstrets material kan också vara viktigt att räkna in i valet. De flesta äldre fönster är tillverkade i trä, något som ger dem ett vackert och naturligt utseende, men de kräver också mycket underhåll. Därför finns det idag ett annat bra alternativ som fortfarande kan se lika fint ut, nämligen fönster i trä och aluminium. Sådana fönster håller bättre mot slitage från väder och vind eftersom utsidan skyddas med en aluminiumprofil medan insidan består av vackert trä. Fönster tillverkade i trä och aluminium kräver därmed mindre underhåll.

Fönster av hög kvalitet till bra pris

Bra fönster ska såklart vara hållbara och hålla hög kvalitet. Väljer man billiga fönster av låg kvalitet så finns det risk att de endast håller i några år, vilket är alldeles för kort tid. Sparfönster är ett företag som erbjuder fönster av högsta kvalitet men ger trots det väldigt förmånliga priser och lämnar dessutom 10 års full garanti på alla sina fönster. På SparFonster.se hittar man hela deras utbud av billiga och bra fönster i olika stilar.

Fler nyheter