Stor makt vilar hos låssmeder i Stockholm

17 september 2021 william eriksson

Maktlöshet är en otroligt frustrerande känsla. När du vet att det inte finns någonting du kan göra för att påverka en situation till det bättre. Som när du kommer hem till lägenheten i Stockholm och inte vill någonting annat än gå in och slänga dig på soffan, och du i samma stund som du känner på dörren inser att du tappat bort nycklarna. Att du inte kommer in i din egen bostad. Samtidigt som du inte har någon tillgänglig reservnyckel. Det är maktlöshet.

Eller kanske inte egentligen. Om du bor på markplan kan du krossa ett fönster och ta dig in den vägen. Det gäller att vara kreativ. Men ett bättre sätt att använda den lilla makt du har i en sådan situation är att ringa en låssmed. Det är hos låssmeden den verkliga makten finns i den här situationen. Och stor makt kräver stort ansvar. Det sade Peter Parkers farbror Ben, och han hade rätt. Ett ansvar som en låssmed i Stockholm också tar på sig.

 

 

Inga andra alternativ i sikte

För vem skulle annars rycka ut mitt i natten och låsa upp din dörr åt dig? Knappast din svärmor som kanske huserar din reservnyckel. Er relation har varit frostig sedan du inte vattnade hennes plantor när hon var bortrest. Men en låssmed skulle aldrig ställa några krav på motprestationer från dig. Ja, förutom betalningen förstås. men det kan man väl acceptera när det är det enda sättet att komma in i sin bostad på den här tiden på dygnet.

Ja, egentligen har du inget annat val. Inte om du inte vill spendera natten i trädgården eller trapphuset. Och det är det väl ingen som vill. Inte när någon faktiskt har den makt du inte har att låsa upp dörren. Men du kan ju alltid hålla lite bättre i nycklarna framöver.

Fler nyheter