Utbildning och evenemang

01 mars 2020 william eriksson
Utbildning och evenemang

Konferens är ofta ett ganska tungt ord som innebär att dagarna fylls av mycket information i form av föreläsningar, workshops och andra typer av informativa möten. Det blir gärna långa dagar med många timmar på stolar i rum fulla av kollegor eller inbjudna som är intresserade av samma ämne. Men hur intresserad man än är så kan det börja kännas tungt och ögonlocken börjar vilja stänga sig när det gått några timmar. Stolen som först var så mjuk börjar ge träsmak och hur gärna man än vill så upptäcker man att koncentrationsförmågan börjar falna ju längre som dagen rinner iväg.

 

Något som piggar upp

Att det kan vara tufft att orka hela dagarna under konferenser vet de som arbetar med det på konferensanläggningar av något slag. Därför är man alltid mycket noggrann med att på alla möjliga sätt pigga upp deltagarna genom täta raster med mat, dryck och fika av något slag. Man brukar även planera in små bensträckare mellan rasterna, där någon frukt, vatten, te, kaffe eller godis kan få slinka ner. Frisk luft är också a och o, och därför ser man alltid till att konferenssalen har en mycket god ventilation och att temperaturen är på en behaglig nivå som inte är för varm eller för kall.

 

 

Mervärde och tillägg

Konferens i Malmö kan vara både informativ och innehålla mervärden som samarbetsövningar, aktiviteter och underhållning, om man vill slå på stort och göra det mesta möjliga av sin konferens. Har man ändå samlat sin personal eller sin grupp, så kan man på ett lättsamt och produktivt sätt lätta upp konferensen och samtidigt göra ett tillägg som ger mervärde för såväl deltagarna som anordnaren. Om man bor över så är det även populärt att hålla konferensen på ett hotell där det finns spa-avdelning, för att bjuda deltagarna på avkoppling och återhämtning efter långa dagars information.

Fler nyheter