Vad händer vid ett tandhygienistbesök: Allt du behöver veta

10 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Tandhygienistens roll

För att hålla dina tänder och ditt tandkött friska är det viktigt att besöka tandläkaren regelbundet – ännu viktigare om du träffar en tandhygienist. I det här blogginlägget tar vi en titt på vad som händer under ett typiskt tandhygienistbesök. Vi kommer också att diskutera de olika behandlingar som de erbjuder. Fortsätt läsa för mer information!

En tandhygienist är en yrkesman som hjälper till att rengöra och underhålla dina tänder och ditt tandkött. De kan också ge utbildning om hur man borstar och använder tandtråd på rätt sätt samt ge råd om andra frågor som rör munhälsa. Många tandhygienister arbetar på privata mottagningar, men vissa kan också vara anställda på sjukhus, tandlakare-adenjangenstal.se/treatmentsProduct är ett utmärkt ställe att hitta mer information om tandhygienister och de tjänster de tillhandahåller.

Tandhygienist

Besök hos tandhygienisten

Under ett besök hos tandhygienisten är det första de gör att ta en titt på dina tänder och ditt tandkött. De kontrollerar om det finns några tecken på tandköttssjukdomar eller karies. Om de ser något som behöver åtgärdas antecknar de det. Därefter går de över till att rengöra dina tänder.

Tandhygienisten använder en speciell tandborste för att ta bort plack och tandsten från dina tänder. Tandläkaren kan också använda tandtråd eller andra verktyg för att rengöra mellan tänderna. När dina tänder är rena sköljer de din mun med vatten.

Därefter applicerar tandhygienisten en fluorbehandling till dina tänder. Fluorid hjälper till att förebygga karies och kan även vända tidiga tecken på karies. Tandhygienisten ger dig också en fluoridsköljning som du kan ta med dig hem.

Slutligen kommer tandhygienisten att ge dig några tips om hur du kan hålla dina tänder och ditt tandkött friska. De kan rekommendera följande:

-Borsta tänderna två gånger om dagen

-Användning av tandtråd dagligen

-Äta en hälsosam kost

-Sluta röka

Om du följer dessa tips kan du undvika kostsamma tandvårdsbehandlingar i framtiden. Se därför till att träffa din tandhygienist regelbundet och ta hand om dina tänder! Besök gärna tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct hemsida för mer information. Tack för att du läste och hoppas detta gav dig en klarhet i tandhygienistens roll!

Fler nyheter